Fitness is voor iedereen - Fitness-Loods

Fitness is voor iedereen

Bij fitness denken we al gauw aan gym-junkies, met alleen maar spiermassa en vetpercentage 0%, die elke dag in de sportschool met gewichten aan het spelen zijn. Okay, zij zijn inderdaad ook bezig met fitness, alleen is fitness veel meer dan dat. Fitness is de meest toegankelijke lichamelijke sport die er is. Waar staat fitness dan voor?

Je zelf fitter maken is het doel van fitness. Door middel van verschillende oefeningen versterk jij je kracht en conditie. Fitness gaat het er dan ook om jezelf, geen competitie. Nee, volledig de focus leggen op je eigen doelen. Heerlijk als je zo’n doel bereik!

Fitness wordt dan ook vaak gezien als een hulpmiddel. Veel sporters gebruiken fitness om een spieren te trainen. Neem bijvoorbeeld een Christiaan Ronaldo, hij wil de allerbeste voetballer ter wereld zijn. Voetbaltechniek is één, maar om sneller te zijn of hoger te kunnen springen moeten je spieren sterker worden. Fitness is hier ideaal voor, elke training vraag je iets meer van je spieren. Zo zijn er nog veel meer sporters die op, wat voor manier dan ook, fitness gebruiken om sportdoelen te bereiken.

 

Bovenstaande wordt nog verder aangevuld.

Terug naar blog