Vega sate met satesaus, rijst en atjar.

0 reacties
Voor mij als indo gaat een lekker sateetje er altijd wel in. In Indonesië eten ze vaak saté van ayam (kip), babi (varken) en udang (garnaal). Persoonlijk vind ik deze allemaal wel lekker. Maar soms is het ook goed om eens vegetarisch te eten. Daarom heb ik vandaag een receptje gemaakt met tahoe (tofu) saté. Heerlijk met rijst, frisse atjar van komkommer en natuurlijk satésaus.

 Vega sate

 

Ingrediënten voor 3 vega saté stokjes, rijst & atjar

  • 200 gram tofu
  • 40 gram pindakaas
  • 2 el ketjap
  • 40 ml halfvolle melk
  • 80 gram rijst
  • ¼ komkommer
  • ¼ rode ui
  • Rode peper
  • Natuurazijn
  • 3 el stevia
  • Gemberpoeder
  • Peper en zout

 

Bereidingswijze:

  1. Haal de tofu uit de verpakking en laat deze goed uitlekken. Snijd deze vervolgens in 9 gelijke stukken. Doe deze in een grote kom en voeg 1 el ketjap, gemberpoeder en wat peper en zout naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en laat dit even een kwartiertje intrekken.
  2. Neem een satéprikker en prik 3 blokjes tofu op de prikker. Doe dit ook met de andere tofublokken. Leg de tofu het liefst op een barbecue. Heb je nou geen BBQ of is het totaal geen BBQ weer? Gebruik dan een grillpan of bak dan de tofu zonder stokje in een koekenpan. Bak de tofu net zo lang tot de buitenkant overal mooi gebakken is. Prik ze dan vervolgens op het stokje.
  3. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte in 4 stukken en maak hier vervolgens dunne plakjes van. Doe de komkommer in een schone kom en voeg de natuurazijn toe tot de komkommer er net niet helemaal onder zit. Snipper de rode ui en snij dunne schijfjes van de rode peper. Voeg deze samen met de stevia aan de komkommer toe. Meng dit goed door elkaar en laat ook deze een kwartiertje staan. Is de komkommer nog wat te zuur? Voeg eventueel wat extra stevia toe.
  4. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Dit kan uiteraard ook in een rijstkoker.
  5. Doe de pindakaas samen met de melk en nog 1 el ketjap in een steelpannetje. Meng dit goed door elkaar en verwarm dit.
  6. Leg de tofusaté op een bord of plank en giet de satésaus er overheen. Serveer met de frisse atjar en witte rijst.

Geniet van dit vegetarische gerecht!

Voedingswaarde

Calorieën:                          810 kcal
Koolhydraten:                    76 gr
Vetten:                               33 gr
Eiwitten:                             50 gr

 

In samenwerking met The Fit Food Friends

Laat een reactie achter

Alle blogopmerkingen worden gecontroleerd voordat ze worden gepubliceerd
Jij hebt je succesvol aangemeld!
Deze e-mail is geregistreerd